Διατροφολόγος - Διατροφική Θεραπεύτρια (Msc) (RNTBANT)

Ειδίκευομαι στην ολιστική αντιμετώπιση ορμονικών διαταραχών με ιδιαίτερη έμφαση στο σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών, το Προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο, την υπογονιμότητα, την ενδομητρίωση, την αδενομύωση και τις παθήσεις του θυρεοειδή. Η προσέγγιση μου είναι ως επι των πλείστων φυτοκεντρική.  

Η Μαρτιμιανάκη Νίκη έχει ολοκληρώσει τις προπτυχιακές ακαδημαΐκές της σπουδές στην Διατροφολογία (Bsc Human Nutrition, Northumbria University) και τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Διατροφική Θεραπεία (Msc Nutritional Therapy, Univerisity of Worcester) με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις ορμονικές γυναικολογικές διαταραχές. Έχει μετεκπαιδευθεί στην Plant-Based διατροφή απο το University of Wincester και διαρκώς μετεκπαιδεύεται σε θεματολογία γύρω απο τις ορμονικές διαταραχές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο προεμμηνορυσιακό σύνδρομο, το σύνδρομο των πολυκυστικών Ωοθηκών και την ενδομητρίωση. 

Είναι η δημιουργός του We Are Hormona και συν-δημιουργός της Ertha

Προσφέρει online υπηρεσίες διατροφικής θεραπείας σε άτομα που επιθυμούν να βελτιώσουν την ορμονική τους υγεία, να μάθουν να τρώνε πιο φυτοφαγικά και να κάνουν ολιστικές αλλαγές στην καθημερινότητα τους με σκοπό την βελτίωση της συνολικής τους υγείας. 

Οι υπηρεσίες της: 

Ένας  Διατροφολόγος που ειδικεύεται στην διατροφική θεραπεία έχει εκπαιδευτεί μοναδικά στην κατανόηση της εξατομικευμένης ιατρικής διατροφής και τρόπου ζωής, και αναγνωρίζεται μόνο απο το British Association for Nutrition and Lifestyle Medicine, έχοντας ολοκληρώσει τις απαραίτητες ακαδημαΐκές σπουδές. Δεν υπάρχει ένα μέγεθος που να ταιριάζει σε όλες τις νοοτροπίες. Λαμβάνουμε υπόψη ένα ευρύ φάσμα παραγόντων που επηρεάζουν την υγεία του ατόμου.

Οι εγγεγραμμένοι διατροφικοί θεραπευτές πιστεύουν ότι χρησιμοποιούν πρώτα τις παρεμβάσεις τροφίμων και τρόπου ζωής και πώς επηρεάζουν τη λειτουργία του σώματος λαμβάνοντας υπόψη τη βιοχημική ατομικότητα. Ένας διατροφικός θεραπευτής κατανοεί το δίκτυο και τις αλληλεπιδράσεις που εμπλέκονται στην ανθρώπινη φυσιολογία. Οι διατροφολόγοι έχουν τη δυνατότητα να αποκαταστήσουν την υγεία και να προστατεύσουν τα περιστατικά τους από ασθένειες χρησιμοποιώντας μια προληπτική προσέγγιση υγείας.

Εκπαιδεύομαστε σε μια λειτουργική ιατρική προσέγγιση. Εκτός από τη συναισθηματική, πνευματική σύνδεση νου-σώματος, η επίδραση του περιβάλλοντος στο σπίτι, η εργασία και ο ελεύθερος χρόνος, όλα καθορίζουν την υγεία, και τα λαμβάνουμε υπόψιν μας. Κατανοούμε την επιστήμη της επιγενετικής, όπου μια ποικιλία παραγόντων όπως οι επιλογές τροφίμων, οι ασκήσεις, ο ύπνος, το άγχος και το περιβάλλον μπορούν να επηρεάσουν τη γενετική έκφραση του πελάτη, μεταφράζεται σε θετική ή αρνητική. Ένας διατροφολόγος δρα σε έναν ασθενή εστιασμένο με τρόπο, αποδεχόμενοι ότι αποτελούν μέρος μιας ολιστικής ομάδας με γιατρούς, ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας, γυμναστές, φυσιοθεραπευτές και προπονητές υγείας στην αποκατάσταση ή βελτιστοποίηση της υγείας του πελάτη μας.

Δουλεύοντας μαζί μου, δουλεύουμε μέσα απο συνεδρίες βοηθώντας σε να επιτυχείς τους στόχους σου είτε πρόκειται για την βελτίωση ποιότητας ζωής προληπτικά είτε την άμεση ύφεση - διαχείριση και βελτίωση της καθημερινότητας απο κάποια ενόχληση ή χρόνιο νόσημα. Η προσέγγιση μου είναι πάνω σε θεραπευτικά πρωτόκολλα με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, με μια φυτοκεντρική προσέγγιση που αναγνωρίζει το ρόλο της τροφής, συγκεκριμένων βιταμινών και ιχνοστοιχείων, βοτάνων και συνηθειών στην ασθένεια. 

Μαζί εξερευνάμε το ρόλο της διατροφής και του τρόπου ζωής. Σε καθοδηγώ ως μέντορας για να λάβεις όλες τις απαραίτητες γνώσεις που εξυπηρετούν την μοναδικότητα σου και τον οργανισμό σου. Δεν δίνω δίαιτες για απώλεια κιλών, και δεν αντιπροσωπεύω την κουλτούρα της δίαιτας. Δεν δουλέυω με πελάτες που επιθυμούν την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ απώλεια κιλών χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στο τρόπο ζωής. Στην απώλεια κιλών πάντα υπάρχουν παράγοντες που πρέπει να εξερευνηθούν όπως αναγράφεται εδώ και αν ο συνεργαζόμενος το επιθυμεί, τότε μπορούμε να συνεργαστούμε.

Η συνεργασία μας γίνεται μέσα απο συνεδρίες. Η πρώτη συνεδρία απαιτεί την περισσότερη προετοιμασία και δουλειά απο πλευράς μου για την προσφορά των συστάσεων αλλά και την ανεξάρτηση έρευνα που απαιτείται να γίνει για τις συστάσεις που γίνονται. Οι μεθεπόμενες συνεδρίες απαιτούνται για επανεκτίμηση και επανεξιολόγηση των θεμάτων που δουλεύουμε, και αυτές είναι μικρότερης διάρκειας και γίνονται πιο περιστασιακά αναλόγως το τι εφαρμόζει ο συνεδριαζόμενος με αυτά που του έχω προτείνει. 

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Τιμή 70 €


Η 1η συνεδρία είναι για να δούμε αναλυτικά το ιστορικό μας με αυτή να διαρκεί 60'-90'.

 • Ανάλυση διατροφικών συνηθειών, τρόπου ζωής, ψυχικών / συναισθηματικών παραγόντων και αναλυτικού ιστορικού υγείας μέσα απο την συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου πριν την πρώτη συνεδρία. Συζητάμε την πιθανή τους επίδραση στην παρούσα κατάσταση Υγείας και τα συμπτώματα / ανησυχίες μας.

 • Εξετάζονται πρόσφατες αιματολογικές ή εργαστηριακές/μικροβιολογικές εξετάσεις και συζητώνται τυχόν ελλείψεις που μπορεί να επηρεάζουν την υγεία μας. 
   

 • Μετά το τέλος της πρώτης συνεδρίας (σε διάστημα όπως ενημερωθεί ο πελάτης) λαμβάνουμε ένα PDF,όπου:

 • Συστήνονται διατροφικά γεύματα. Νόστιμες και εύγεστες συνταγές με πολλές επιλογές. 

 • Συμβουλεύονται λειτουργικά τρόφιμα, βότανα και τεχνικές που να εξυπηρετούν ιδιαίτερες ανάγκες θρέψης

 • Ενημερωτικά έντυπα όπου κριθούν απαραίτητα για την κατανόηση προβλημάτων ή για την περαιτέρω ενημέρωση μας σε θέματα που αφορούν τους στόχους μας.

 • Αναλυτικές οδηγίες για την εφαρμογή ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής με καθοδήγηση αγοράς και λήψης.

 • Πρόταση για ειδικές εργαστηριακές διαγνωστικές εξετάσεις απο εργαστηρία στην Ελλάδα ή την Αγγλία (σαν registered practitioner) ή την χώρα κατοικίας σας εφόσον κριθούν απαραίτητες βάση των ανησυχιών/συμπτωμάτων για διερεύνηση των συμπτωμάτων μας

   

  ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

  Τιμή 50 


  Η 1η επαναληπτική συνεδρία είναι απαραίτητη για να δούμε πως έχουμε προχωρήσει και αυτή είναι μετά απο 1 ή 2 μήνες και διαρκεί 45-60'. Επαναληπτικές συνεδρίες έπονται όπως συμφωνηθεί και κριθεί απο το θεραπεύοντα και τον διατροφικό θεραπευτή.

   Σε αυτή την συνεδρία:

 • Εστιάζουμε στην παρακολούθηση της πρόδου μας, βλέπουμε τι δούλεψε , τι δεν δούλεψε και πως μπορούμε περαιτέρω να εφαρμόσουμε περισσότερες πρακτικές.

 • Συζητώνται τα αποτελέσματα αναλυτικών μεταβολικών ή εργαστηριακών εξετάσεων εφόσον είχαν πραγματοποιηθεί μετά το τέλος της πρώτης συνεδρίας μας ή συζητώνται περαιτέρω εξετάσεις εφόσον κριθούν απαραίτητες.

 • Οργανώνουμε τις επόμενες συνεδρίες μας για μελλοντική παρακολούθηση.

 • Συστήνονται περαιτέρω 1-2 συμπληρώματα και βότανα εξατομικευμένα στις ανάγκες του οργανισμού σας, κατόπιν κρίσεως του θεραπευτή.​Αν ενδιαφέρεστε για συνεδρία μαζί μου παρακαλώ επικοινωνήστε μέσω e-mail στο plantbasednt.gr@gmail.com ή κάνετε την κράτηση σας απευθείας όπως βρείτε την διαθεσιμότητα μου  (η αναμονή είναι συνήθως για νέα slots ένα με δυο μήνες, επομένως όσο νωρίτερα κάνετε την κράτηση σας, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να εξυπηρετηθείτε: 
Βρείτε τον Συνεργάτη