Γονιμότητα
Το Nine Months πρέπει να αποτελέσει το νέο αγαπημένο σας έγχυμα βοτάνων για την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό. Δημιουργείται αποκλειστικά για να υποστηρίζει τον οργανισμό με θρεπτικά βότανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα οποία είναι γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα και φυτοθρεπτικά συστατικά.

Ερευνώντας την αγορά αλλά και τις ανησυχίες των περιστατικών που είχα, είδαμε στην Ertha ένα μεγάλο κενό όσον αφορά την δημιουργία ενός μείγματος βοτάνων που υποστηρίζει την κύηση. Με την έρευνα να είναι τόσο περιορισμένη για το τι αφεψήματα ή τσάγια να προτιμούν οι εγκύες κατά την διάρκεια αυτών των εννέα μηνών, δημιουργήσαμε λοιπόν το Nine Months. Το Nine Months ενισχύει τη διάθεση, ανακουφίζει από την αϋπνία και το στρες κατά τη διάρκεια αυτών των εννέα μηνών. Με την προγεστερόνη να είναι η πιο σημαντική ορμόνη κατά τη διάρκεια αυτών των εννέα μηνών, το Nine Months υποστηρίζει το πεπτικό σύστημα, το οποίο γίνεται υποτονικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 

Το Nine Months υποστηρίζει την εγκυμοσύνη ενισχύοντας τη μήτρα, ενώ μειώνει τα συμπτώματα της πρωινής ναυτίας.

Τι ακριβώς περιέχει; 

Μελισσόχορτο: 

 Το βάλσαμο λεμονιού έχει αναδειχθεί επανειλλημένως να μειώνει το άγχος και να βελτιώνει τη μνήμη και την εγρήγορση κατά τη διάρκεια γνωστικών δοκιμών πολλαπλών εργασιών (4).

Φύλλα κόκκινου βατόμουρου: 

Χρησιμοποιούνται για τουλάχιστον δύο δεκαετίες για την πρωινή ναυτία, την ευερεθιστότητα της μήτρας και τις απειλούμενες αποβολές (1). Ακούγεται ή μπορεί κάποιος να βρει πληροφορίες οτι τα φύλλα κόκκινου βατόμουρου συχνά οδηγούν σε πρόκληση τοκετού, ωστόσο αυτό δεν είναι σωστό. Ο ρόλος του είναι να ενισχύουν τη μήτρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, βοηθώντας τις συσπάσεις και αποτρέποντας την αιμορραγία με τα αλκαλοειδή τουνα δρουν απευθείας στους λείους μυς (2). Έχει αναδειχθεί οτι περίπου το 52,5% μιας ομάδας Αυστραλών μαιών συνιστούν φύλλα βατόμουρου σε γυναίκες που βιώνουν εγκυμοσύνη μετά το ραντεβού (3).

Φλούδα Μανταρινιού: 

Προσθέσαμε τη φλούδα μανταρινιού καθώς έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζει την πέψη ρυθμίζοντας τη συστολή των λείων μυών στο έντερο. Η φλούδα του μανταρινιού φαίνεται να ανακουφίζει από τις κράμπες αναστέλλοντας τις υπερκινητικές επαφές και υποστηρίζει την κινητικότητα του εντέρου ενθαρρύνοντας τις συσπάσεις των υπολειτουργικών μυών (5). 

Σπανάκι: 

Προσθέσαμε το σπανάκι για να επισημάνουμε την κατανάλωση του κατά την διάρκεια της κύησης, καθώς διαθέτει υψηλή περιεκτικότητά σε φυλλικό οξύ, η οποία συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για την πρόληψη των επιπτώσεων του νευρικού σωλήνα (6). 

Πως μπορείς να το καταναλώσεις; 

Η πρόταση μου είναι μπορείς καθημερινά απο ένα φλυτζάνι την ημέρα, ειδικά στο τρίτο τρίμηνο της κύησης, όπου τα φύλλα κόκκινου βατόμουρου φαίνεται να είναι πιο ευεργετικά στο τρίτο τρίμηνο. 

Πηγές: (1) BMC complementary medicine and therapies, 21(1), 56. https://doi.org/10.1186/s12906-021-03230-4 (2) Mallory J MD., in Integrative Medicine (4h edition), 2018. https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/red-raspberry-leaf (3) Aust Coll Midwives Inc J. 1999 Sep;12(3):20-5. doi: 10.1016/s1031-170x(99)80008-7 (4) PMID: 25360512; PMCID: PMC4245564. (5) Journal of the Saudi Society of Agricultural Sciences, 17(4), pp. 351-358 (6) The Journal of Nutritional Biochemistry, 60, 35–46. doi:10.1016/j.jnutbio.2018.06.00

✨ Μπορείς να βρεις το Nine Months στο e-shop της Ertha ➡️

Μαρτιμιανάκη Νίκη

Διατροφολόγος